FIRIN KABAK MÜCVER
Çok beğeneceğinize inandığım hafif ve harika bir kabak mücver tarifidir. Sıcak ve soğuk aynı lezzettedir.Yanında sade veya sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
· MALZEMELER
· 3 adet yumurta
· 3–4 Adet orta boy kabak
· 3–4 Adet yeşil soğan
· yarım demet maydanoz
· yarım demet dereotu
· 1 su bardağından biraz fazla un
· yarım su bardağı sıvı yağ
· tuz- karabiber- pul biber
· yarım su bardağı beyaz peynir
· 1 Paket kabartma tozu
· Arzuya göre nane
· Üzeri İçin:
· Bolca susam
· YAPILIŞI:
· Kabakları yıkayıp üzerini kazıyalım ve rendenin kalın tarafıyla rendeleyip suyunu sıkalım.
· Derin bir kabın içine rendelenmiş kabakları, ince kıyım doğranmış maydanoz, dereotu , taze soğan, yumurtalar, ezilmiş peynir baharatlar, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
· Yağlanmış orta boy fırın kabına ( Ben seramik tepsi kullandığımdan yağlamadım.) harcımızı dökelim ve güzelce yayalım.
· Arzu ederseniz benim gibi üzerine bolca susam dökebilirsiniz.
· Isınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
· Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
Tag :
dereotu,
fırın,
fırında kabak mücver nasıl yapılır,
kabak,
maydanoz,
mücver,
taze soğan,
un,
YEMEKLER,
yumurta
0 Komentar untuk "FIRIN KABAK MÜCVER"