SEBZELİ LAZANYA NASIL YAPILIR?
LAZANYA TARİFİ
LAZANYA
Mahiye Sabuncuoğlu' nun davetiyle katıldığım COOK Çok Amaçlı Folyo lansmanı MSA' da keyifle gerçekleşti...Birbirinden lezzetli reçeteleri şefimiz Müge Koçak ile hazırladık...
Cook Çok Amaçlı Folyo' nun içi yağlı kağıt dışı folyo... Fırın yemekleriniz kendi buharıyla artık çok daha lezzetli... Fırında yemek yakma derdine de son!
Not: Aynı tarifi hazır lazanya ile de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
Hamuru İçin:
300 Gr un
3 adet yumurta
tuz
zeytinyağı
Üzeri İçin:
50 Gr Toz Parmesan Peynir
Sebze Kısmı İçin:
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızıbiber
50 gr domates salçası
2 adet domates
2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
50 ml kırmızı şarap kullanmayanlar için (Elma sirkesi)
500 ml kahverengi et suyu
tuz
karabiber
zeytinyağı
Beşamel Sos İçin:
60 gr tereyağ
60 gr un
500 ml süt
1 gr toz nuskat
1/2 adet soğan
3 diş karanfil
1 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
Hamuru için:
Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun,
COOK doğada çözünür streç film ile sarın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
COOK doğada çözünür streç film ile sarın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
Hamuru ikiye bölün ve un yardımıyla makinede açın.Makinede 7 numaraya kadar açmanız yeterlidir.( Makine yoksa merdane yardımıyla açın).
Sebze Kısmı:
Soğan ,sarımsak,havuç ve kırmızıbiberi küp doğrayın,kızgın tavada sırasıyla (soğan,havuç,kırmızıbiber,kabak,sarımsak) soteleyin
Kırmızı şarabı ekleyin.
Salçayı ekleyin ve sotelemeye devam edin.Ardından küp doğranmış domates ve et suyunu ekleyip ocaktan indirin.
Taze kekik,tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Beşamel Sos:
Soğan Cloute: Yarım soğanın üzerine 1 adet defne yaprağı koyun ve 1 adet karanfili üzerleirne batırın.
Soğan Cloute: Yarım soğanın üzerine 1 adet defne yaprağı koyun ve 1 adet karanfili üzerleirne batırın.
Sütü soğan cloute ile kaynatın ve kenara alın.Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun (roux)ve soğutun. Roux'a s ütü ekleyip sürekli karıştırın ve kısık ateşte tıkırdatın.Tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirin.
YAPILIŞI:
Lazanyayı kabın ölçüsü büyüklüğünde kesin.
Orta büyüklükteki bir fırın kabının altına çok az beşamel sostan sürün.
Lazanyadan bir parça üzerine koyun ve elinizle basıtın.
Üzerine yeteri kadar sebzeli harçtan yayın.
Sebzeli harcın üzerine yeteri kadar beşamel sos sürün.
Lazanya ve harç bitene kadar kat kat bu işlemi uygulayın.
En son üzerine kalan sebzeli kqrcı yayın ve beşamel sos sürün.
Üstüne parmesan serpin.
Fırın kabını tamamen COOK çok amaçlı folyo ile kaplayın. ( Folyo ksımı üste gelsin).
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Resimli anlatım:
YAPILIŞI:
Lazanyayı kabın ölçüsü büyüklüğünde kesin.
Orta büyüklükteki bir fırın kabının altına çok az beşamel sostan sürün.
Lazanyadan bir parça üzerine koyun ve elinizle basıtın.
Üzerine yeteri kadar sebzeli harçtan yayın.
Sebzeli harcın üzerine yeteri kadar beşamel sos sürün.
Lazanya ve harç bitene kadar kat kat bu işlemi uygulayın.
En son üzerine kalan sebzeli kqrcı yayın ve beşamel sos sürün.
Üstüne parmesan serpin.
Fırın kabını tamamen COOK çok amaçlı folyo ile kaplayın. ( Folyo ksımı üste gelsin).
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Resimli anlatım:
0 Komentar untuk "SEBZELİ LAZANYA"