MUZLU VE KURUYEMİŞLİ KEK




MUZLU VE KURU YEMİŞLİ KEK
Bir çoğumuz  kek hamurunda muzu kullanmamışızdır. Tarifi gördüğümde çok hoşuma gitti.Ben kuru yemişli keklerde kullanmayı seviyorum. Muz ve kuru yemişin birlikteliği ise çok hoş oldu.. Umarım sizlerde bizim gibi bu keki seversiniz:)

·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         120 gr tereyağı veya margarin ( Oda sıcaklığında)
·         yarım su bardağından biraz fazla şeker
·         1 çay kaşığı tarçın
·         1 adet muz
·         1 paket kabartma tozu
·         1 su bardağı un
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         6-7 adet kuru kayısı
·         3-4 adet kuru incir ( Haşlayalım,soğuduktan sonra minik minik doğrayalım.)
·         1 çay bardağı iri kıyım doğranmış fındık
·         1 çay bardağı  iri kıyım doğranmış ceviz
·         yarım çay bardağı kuru üzüm
·         arzuya göre antep fıstığı
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         karıştırma kabımızda yumurtaları ve şekeri ekleyelim ve köpürene değin çırpalım
·         Rendelenmiş MUZU ilave edip çırpmaya devam edelim.
·         Oda ısındaki yağımızı parçalar ayırarak ekleyelim ve güzelce çırpalım.
·         Tarçını ekleyelim
·         Elenmiş un, ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
·         Kuru kayısı ve kuru inciri minik minik doğrayalım ve diğer yemişlerle birlikte hamurun dibine çökmemesi için hafif unlayarak kek harcımıza ilave edelim.
·         Tahta bir kaşıkla karıştıralım.
·         Yağlanmış dikdörtgen dar bir kalıba kek harcımızı dökelim
·         FIRINI ÖNCEDEN ISITMADAN kekimizi 180 derecede pişirelim
·         İlk 20 dakika fırın kapağımızı açmayalım.
·         Fırından çıkıp soğuduktan sonra kalıbından çıkaralım
·         Üzerine pudra şekeri serpip,dilimleyerek servis yapalım.
·         AFİYET OLSUN
·         NOT: Kuru yemişlerden eksik olanlar varsa koymaya bilirsiniz.



0 Komentar untuk "MUZLU VE KURUYEMİŞLİ KEK"

Back To Top