HALLEYLİ PASTA



HALLEYLİ PASTA
Hazır malzemeler ve biraz kuru yemiş kullanarak pratik ve harika bir pata yapmak mümkündür. Benim gibi şeker hamurundan gül yapmak isterseniz,  tarifimi tıklayarak yapım aşamalarıyla birlikte görebilirsiniz.

·         MALZEMELER:
·         1 paket Halley
·         9-10 adet kuru kayısı
·         1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
·         1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi
·         1 çay bardağı damla çikolata
·         Kreması için:
·         2 poşet krem şanti
·         1,5 su bardağı süt
·         ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
·         1 poşet Dr.Oetker Bitter çikolata sosu
·         YAPILIŞI:
·         Krem şantiyi süt ile çırpalım.
·         Halleyleri minik minik kesip geniş bir kaseye alalım.
·         Üzerine krem şantiyi,minik doğranmış kayısı  ve diğer kuru yemişleri koyalım, kaşıkla güzelce karıştıralım.
·         Orta boy bir kalıba streç film serelim ve harcımızı içine boşaltalım.
·         1 gece veya 4-5 saat buzdolabın normal rafında  bekletelim.
·         Servis tabağına ters çevirelim.
·         Çikolata sosunu pişirelim ve iyice ılındıktan sonra pastamızın üzerine dökelim.
·         Arzu ederseniz pastayı  dilimleyip de çikolata sosunu bolca üzerine dökebilirsiniz.
·          AFİYET OLSUN
·         NOT: Üzerindeki gülleri dekor amaçlı şeker hamuruyla çalıştım.
·         NOT:Çikolata sosunu sıcakken dökersek krem şanti erir :(

·         NOT: Krem şanti yerine kakaolu puding veya çikolata sosu kullanabilirsiniz..





0 Komentar untuk "HALLEYLİ PASTA"

Back To Top