UNLU KETE




UNLU KETE
Çayın yanına müthiş yakışıyor...Kıyır kıyır bir tat.Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz....Ellerinize sağlık...

·         Hamuru icin
·         1 adet yumurta ( Akı hamura- sarısı üzerine)
·         1 su bardağı süt
·         1 su bardağı su
·         Yarim su bardağı sıvıyağ
·         1 paket instant maya (yada diğerleri)
·         1,5 tatlı kaşığı tuz,
·         1 yemek kaşığı toz şeker
·         6 su bardağına yakın un
·         Açmak için:
·         Nişasta
·         Ara katlar için :
·         150-200 gr kadar  tereyağı
·         İçi için:
·         1,5 su bardağı un
·         80 gr tereyağı
·         tuz
·         YAPILIŞI:
·         İçi için;
·         80 gr. tereyağını kısık ateşte eritin ve 1,5 su bardağı un ve tuzu ekleyip sürekli karıştırarak  un kokusu çıkana kadar kavurun.
·         Hamuru için;
·          Cok sert olmayacak, poğaça hamurundan biraz sert kıvamda hamuru yoğurup yarım saat(Sıcak havalarda 15-20 dk bile yeterli) kadar mayalandırıyoruz.Cok mayalanırsa poğaça tarzi olur.Ben 10 beze yaptım.Servis tabağı büyüklüğünde açılan hamur eritilmis tereyağı ile şekilde görüldüğü gibi (Bir yemek kaşığı kadar) yaglanır.
·         Bohça seklinde katlanir. Bütün bezeler bu şekilde hazırlanır hazırlanır.
·         Sonra tekrar açma yağlama ve kavrulmuş un koyup kapatıp ters çevirip tepsiye dizilir ve yumurta sürülür.(Toplamda Iki kez katliyoruz hamuru kat kat olsun diye).
·         Yarım saat Tepside dinlendirildikten sonra 200° önceden ısıtılmış fırında kizarana kadar pişirilir.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "UNLU KETE"

Back To Top