ŞEFTALİ REÇELİ


ŞEFTALİ REÇELİ REÇELİ NASIL YAPILIR?
ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ
ŞEFTALİ REÇELİ
En sevdiğim reçellerin başındadır Şeftali Reçeli... Ben genellikle şeftaliyi elma dilimi şeklinde kesiyorum ama arzu ederseniz küp küp doğrayabilirsiniz.Ben reçel yaparken başından hiç ayrılmam...Çünkü reçelin bir kıvamı var onu kaçırınca sonuç başarısız oluyor...Çilek, kayısı, böğürtlen vs. reçellerini  bu tarzda yapıyorum...Kahvaltılarda çeşit çeşit renk renk  reçeller hem göze hem mideye hitap ediyor :)




  • MALZEMELER:
  • 1 kilo kokulu sert şeftali
  • 3 su bardağı toz şeker ( Çok tatlı sevenler şeker oranını artırabilirler.)
  • yarım limon suyu veya 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • YAPILIŞI:
  • Şeftaliyi  güzelce yıkayın.
  • Ortadan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın.
  • Kabuklarını soyun  ve kalın elma dilimi şeklinde dilimleyin.
  • Geniş bir tencereye şeftalileri alın, üzerlerine toz şekeri serpin.
  • Mümkünse 1 gece tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin veya 1 çay bardağı su ekleyip  reçeli pişirmeye başlayın.
  • Pişerken reçelin çok fazla köpürmemesi ve parlaklık vermesi için tereyağını ekleyin.
  • Orta hararetli ateşte meyveleri zedelemeden ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Oluşan köpük varsa kevgir yardımıyla alın.
  • Şeftaliler  iyice yumuşamış ve hala şerbeti çok suluysa meyveleri bir kevgir yardımıyla cam bir kaba alın ve şerbeti tek başına yine kısık ateşte koyulaşana -Reçel kıvamı - alana kadar kaynatın. 
  • Sonra tekrar meyveleri ekleyin .
  • Bir kaşığı reçelin içine batırıp  çıkarın. Elinizi yakmadan kaşıktaki reçel suyunu elinizle ortadan çizik atınız EĞER BİRLEŞMİYORSA REÇEL KIVAMINDA DEMEKTİR. ( Veya porselen bir tabağa reçel suyunu dökün ve aynı işlemi, yapınız). 
  • Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatın.Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan reçeli temiz ve kuru cam kavanozlara doldurun , kapağını sıkıca kapatın.





  • AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ŞEFTALİ REÇELİ"

Back To Top