BÖĞÜRTLEN REÇELİ


BÖĞÜRTLEN REÇELİ NASIL YAPILIR
BÖĞÜRTLEN REÇELİ TARİFİ
BÖĞÜRTLEN REÇELİ 💖
Böğürtlen, pasta ve reçel de nefis oluyor 👌👌👌Böğürtlen reçeli eşim icin 💕💕💕Kahvaltılarda ekmeğin üzerine labne ve böğürtlen reçelini eşim çok seviyor 😀Kalbine giden yoldayım 😁
  • MALZEMELER:
  • 1 kilo böğürtlen
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ( Köpük köpük olmasını engelliyor ve parlaklık katıyor)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • YAPILIŞI:
  • Böğürtlenleri ezmeden yıkayın.
  • Yayvan bir tencereye böğürtleni alın ve toz şekeri üzerine serpin.( Hatta böğürtlen ve şekeri kat kat koyun tencereye).
  • Arzu ederseniz 1 gece bu şekilde bekletin veya benim gibi 1 çay bardağı su ekleyip önce kısık ateşte daha sonra orta ateşte reçeli kaynatmaya başlayın.( Eğer oluşursa kevgir yardımıyla köpükleri alın!)
  • Karıştırırken böğürtlenleri ezmemeye çalışın...Hatta tencereyi sallayarak karıştırabilirsiniz
  • Böğürtlen yumuşamış ve hala suyu kıvam almamışsa bir kevgir yardımıyla meyveleri cam bir kaseye alın ve tenceredeki suyu kıvam alıncaya kadar kaynatın.
  • Reçel kıvamı alınca tekrar meyveleri ve limon tuzunu ekleyip karıştırın..1-2 fokurdasın altını kapatın.
  • Reçel soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara doldurun, kapağını sıkıca kapatın.
  • Ben genelde reçelleri bu tarzda yapıyorum. Ama reçel yaparken hiç başından ayrılmam...Kıvamıni kaçırınca reçel başarısız oluyor..
  • Limon tuzu yerine limon suyu kullanabilirsiniz..


  • AFİYET OLSUN 💖
0 Komentar untuk "BÖĞÜRTLEN REÇELİ"

Back To Top