SOĞAN DOLMASI
Soğan dolmasını daha önce denemediyseniz mutlaka deneyiniz. Çok lezzetli bir dolma oldu. Dolma içi olarak sizler kendi sevdiğiniz dolma içi tarifinizi de kullanabilirsiniz. Soğan bildiğiniz gibi doğal antibiyotiktir.
MALZEMELER:
7-8 adet soğan
1 Su bardağı pirinç
300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
yarım demet dere otu
1 Çorba kaşığı salça
1 kahve fincan sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber,kimyon
SOSU İÇİN:
1 talı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Bir kabın içine kıymayı ince kıyım doğranmış soğan,maydanoz ve dereotunu , yıkayıp süzülmüş pirinci, sıvı yağı ,salça ve baharatları alalım.Ve güzelce yoğurarak dolma içini hazırlayalım.
Soğanların kabuklarını temizleyelim ve sadece bir tarafından bıçakla keselim. Bol suda soğanlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan soğanları kat kat ayıralım Bir ucuna yeteri kadar ( çok fazla olup taşmasın.) iç malzememizden koyalım ve saralım.Tencereye kat yeri alta gelecek şekilde dizelim. Tereyağını eritelim ve hafifce salçayı kavurup yeteri kadar su, tuz ilave edip kaynatalım. Sosu dolmaların üzerine dökelim. (Su miktarı dolmaların yarısına kadar gelmelidir, üzerini geçmesin. )Dolmaların üzerine 1 tabak kapatalım. ve tencerenin kapağını örtelim.Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte dolmalarımızı pişirelim. Yanında sade veya sarımsaklı yoğurt eşiliğinde sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
-->
0 Komentar untuk "SOĞAN DOLMASI"