KARBONATLI POĞAÇA
Kıyır kıyır ama yumuşak bir poğaça ....Ertesi gün dahi aynı tazeliğini koruyor...Çocukluğumuzda annelerimizin yaptığı poğaça tadında...
· MALZEMELER:
· 125 gr eritilmiştereyağı veya margarin
· 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzerine)
· 1 su bardağı yoğurt
· yarım su bardağı sıvı yağ
· 5 gr karbonat ( 1 çay kaşığı dolusu)
· 1 çay kaşığı tuz
· aldığı kadar un ( 4 su bardağı kadar)
· İçi için:
· Peynir
· maydanoz
· üzeri için
· yumurta sarısı
· susam
· çörek otu
· YAPILIŞI:
· Yoğurma kabına, eritilmiş tereyağı,sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve karbonatı alıp karıştırın.Birkaç dakika kabarması için bekleyin.
· Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
· 5 dakika hamuru dinlenmeye bırakın.
· Peynir ve ince kıyım doğranmış maydanozu karıştırın.
· Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
· Acunuzun içinde açıp yeteri kadar iç malzemeyi koyup kapatın ve yuvarlağın.
· Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
· Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KARBONATLI POĞAÇA"