HAVUÇLU KREMALI KEK
Havucun en yumuşak en tatlı hallerinden...Krema ve kek ile birlikte havuç püresi çok yakıştı...Keki gayet ince...Çok hafif bir tatlı oldu...
· MALZEMELER:
· Keki için:
· 2 adet yumurta
· 1 çay bardağı toz şeker
· yarım çay bardağı sıvı yağ
· yarım çay bardağı süt
· 1 yemek kaşığı kakao
· 1 paket kabartma tozu
· 1 su bardağı un
· Kreması için:
· 4 su bardağı süt
· 1 su bardağı toz şeker
· 2 yemek kaşığı tepeleme un
· 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
· 1 paket vanilya
· Havuç püresi için:
· yarım kilo havuç
· 1 su bardağı su
· 1 çay bardağı toz şeker
· 1 yemek kaşığı nişasta
· 1 paket vanilya
· 1 adet limon kabuğu rendesi
· YAPILIŞI:
· Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın.
· Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
· Sıvı yağ,süt ve kakaoyu ekleyip çırpın.
· Un ve kakaoyu ilave edip güzelce çırpın.
· Yağlanmış kalıba harcı dökün. ( Ben büyük boy kare borcam kullandım).
· Isıtılmış 180 derecelik fırında 10- 12 dakika pişirip keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
· Kreması için, bir tencereye süt,şeker,un ve nişastayı alıp güzelce karıştırın.
· Ocağın altını yakıp orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
· Ocaktan alamdan vanilyayı ekleyip karıştırın.
· Sıcak muhallebiyi soğuk kekin üzerine dökün ve yayın.
· Krema iyice soğuduktan sonra havuçlu püreyi hazırlamaya başlayın.
· Havuçları rendeleyin ve 1 su bardağı suda havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirip el blenderiyle püre haline gelinceye kadar ezin.
· Pürenin üzerine şekeri ekleyin.
· Yarım çay bardağı suda nişastayı ezin ve püreye ekleyin..Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyip 1-2 taşım kaynattıktan sonra sıcak sıcak iyice soğumuş olan kremanın üzerine yayın.
· 1 gece dolapta iyice soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HAVUÇLU KREMALI KEK"