UNLU KETE
Çayın yanına müthiş yakışıyor...Kıyır kıyır bir tat.Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz....Ellerinize sağlık...
· Hamuru icin
· 1 adet yumurta ( Akı hamura- sarısı üzerine)
· 1 su bardağı süt
· 1 su bardağı su
· Yarim su bardağı sıvıyağ
· 1 paket instant maya (yada diğerleri)
· 1,5 tatlı kaşığı tuz,
· 1 yemek kaşığı toz şeker
· 6 su bardağına yakın un
· Açmak için:
· Nişasta
· Ara katlar için :
· 150-200 gr kadar tereyağı
· İçi için:
· 1,5 su bardağı un
· 80 gr tereyağı
· tuz
· YAPILIŞI:
· İçi için;
· 80 gr. tereyağını kısık ateşte eritin ve 1,5 su bardağı un ve tuzu ekleyip sürekli karıştırarak un kokusu çıkana kadar kavurun.
· Hamuru için;
· Cok sert olmayacak, poğaça hamurundan biraz sert kıvamda hamuru yoğurup yarım saat(Sıcak havalarda 15-20 dk bile yeterli) kadar mayalandırıyoruz.Cok mayalanırsa poğaça tarzi olur.Ben 10 beze yaptım.Servis tabağı büyüklüğünde açılan hamur eritilmis tereyağı ile şekilde görüldüğü gibi (Bir yemek kaşığı kadar) yaglanır.
· Bohça seklinde katlanir. Bütün bezeler bu şekilde hazırlanır hazırlanır.
· Sonra tekrar açma yağlama ve kavrulmuş un koyup kapatıp ters çevirip tepsiye dizilir ve yumurta sürülür.(Toplamda Iki kez katliyoruz hamuru kat kat olsun diye).
· Yarım saat Tepside dinlendirildikten sonra 200° önceden ısıtılmış fırında kizarana kadar pişirilir.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "UNLU KETE"