KAYISILI İRMİK TATLISI
Hafif ve meyveli tatlı severler için ideal bir tarif...Üzerine dondurma ile mükemmel oluyor...Yapımı ise risksiz ve kolay....
· MALZEMELER:
· 1 litre süt
· 8 çorba kaşığıirmik
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 çorba kaşığı nişasta
· 10 adet kuru kayısı
· 1 adet limon kabuğu rendesi
· Üzeri için:
· 2 su bardağı kayısı suyu
· 1 çorba kaşığınişasta
· YAPILIŞI:
· Ön hazırlık olarak kayısıları sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletip süzün.
· Bir tencereye süt,şeker,irmik ve nişastayı alıp çırpma teliyle güzelce karıştırın ve ort hararetli ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin.
· Son aşamada minik küpler halinde doğranmış kayısı ve limon kabuğu rendesini ilave edip pişirmeye devam edin.
· Yuvarlak çemberli bir kap veya herhangi bir cam kabı ıslatın ve sıcakken irmikli harcı döküp üzerini kaşıkla düzeltin.
· Soğumaya bırakın.
· Bir tencereye kayısı suyu ve nişastayı alıp karıştırın.
· Orta hararetli ateşte koyulaşana kadar pişirin.
· Soğumuş irmikli harcın üzerine dökün.
· 1 gece üzeri örtülü şekilde dolapta bekletin.
· Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
· Dilimleyerek servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KAYISILI İRMİK TATLISI"