YOĞURTLU CEVİZLİ KABAK SALATASI NASIL YAPILIR?
KABAK SALATASI
YOĞURTLU KABAK SALATASI NASIL YAPILIR?
Yoğurt ve sarımsak kullanılır da güzel olmaz mı...İştah açmaz mı :) Kabak sevmeyenler dahi bu salata& meze tarzındaki tarife bayılacaklardır.....yapımı sadece 5 dakika ayrıca...
Fırında kabak Mücveri tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Kabak Kayganası tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
· MALZEMELER:
· 3 adet kabak
· 1 kase süzme yoğurt
· 1 tutam dereotu
· 1 su bardağı ceviz
· 1-2 diş sarımsak
· zeytinyağı
· YAPILIŞI:
· Kabakları yıkayıp üzerini kazıyın rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
· Bir tavaya çok az zeytinyağını alın ve kabakları çok öldürmeden soteleyin.
· Sotelenen kabağı soğumaya bırakın.
· Bir kasenin içine ezilmiş sarımsakları ve tuzu alıp karıştırın. Üzerine yoğurdu ilave edip çırpma teliyle güzelce çırpın.( Süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurdun suyunu süzerek kullanabilirsiniz).
· Soğuyan kabağı, iri kırılmış ceviz ve ince kıyım doğranmış dereotlarını yoğurda ekleyip karıştırın.
· Servis tabağına alıp süsleyin. Soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "YOĞURTLU CEVİZLİ KABAK SALATASI NASIL YAPILIR"