MİLFÖYLÜ PATLICAN
Yemek davetleriniz için güzel bir tarif:...Milföy,patlıcan ve etin lezzetli buluşması....
· MALZEMELER:
· 600 gr dana biftek
· 3 adet domates
· 3 adet sivri biber
· 4 adet orta boy patlıcan
· 20- 25 adet arpacık soğan
· 2 adet kesme şeker
· 3 diş sarımsak
· tuz- karabiber- kekik- pul biber
· sıvı yağ
· ÜZERİ İÇİN:
· 1o adet milföy
· 1 adet yumurta sarısı
· YAPILIŞI:
· Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım ve 15- 20 dakika tuzlu suda bekletelim
· Patlıcanları durulayıp kurulayalım ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
· Biftekleri parmak inceliğinde jülyen doğrayalım.
· Yeteri kadar sıvı yağını iyice kızdıralım ve kavuralım.
· Üzerine arpacık soğanları,domatesi,biberi,yeteri kadar suyu,şeker ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişirelim.
· Pişmeye yakın kızarmış patlıcanları ilave edelim.
· Ve ocaktan alalım.
· Orta boy bir fırın kabına yayalım.
· Milföy hamurlarını fazla çözdürmeden hasır şekli vererek harcımızın üzerine yerleştirelim.
· Üzerine yumurta sarısı sürüp, ısınmış 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.
· Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
· NOT:Üzerine milföyden dilediğiniz şekilde dekor verebilirsiniz.
0 Komentar untuk "MİLFÖYLÜ PATLICAN"