EKMEK HAMURUNDAN ZEYTİNLİ ÇÖREK
Zeytinli çörek tarifim hem çok pratik hem bir o kadar lezzetli ve doyurucudur...Aslında bir nevi zeytinli minik ekmekçikler de diyebiliriz... Özellikle kahvaltılar için güzel bir tariftir... Fırında pişerken evinizi dayanılmaz hoş bir koku kaplayacaktır...
· MALZEMELER:
· 2 adet ekmek hamuru
· 1 su bardağı kadar dilimlenmiş siyah zeytin
· 1 orta boy kuru soğan
· 1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane
· 1 çay bardağı iri kıyım dövülmüş ceviz
· yarım çay bardağı sıvı yağ
· gerektiği kadar un
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 yumurta sarısı
· susam- çörek otu
· YAPILIŞI:
· Hamuru bir kaba alın.
· Soğanları ince ince yemeklik doğrayıp, hamura katın.
· Zeytin, nane, ceviz ve sıvı yağı da ekleyin.
· Yoğurmak için çok az un gerekebilir, kıvamına göre ekleyin.
· Yumuşak bir hamur yoğurun.
· Elinize hafif sıvı yağ sürün.
· Cevizden biraz daha büyük toplar yapın.
· Yağlanmış tepsiye aralıklarla sıralayın.
· Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörek otu serpin.
· Kısa bir süre tepside mayalanmasını bekleyin.
· 180 derecede zerleri kızarıncaya kadar pişirin.
· Eğer çörekleriniz sert olmuşsa üzerlerine çok az su serpip ,tepsinin üzerini bir süre için kapatın.( Bu işlem birçok mayalı hamurlar için geçerlidir.)
· Çöreğiniz pişerken evinize muhteşem bir koku yayılacaktır.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ZEYTİNLİ ÇÖREK"