· BU TARİFİ 15 YIL ÖNCE EGE TV DE YEMEK PROGRAMINDA YAPMIŞTIM,DEFALARCA TEKRAR YAYINLANDI:)
· BENİM KOZA MANTIM
· BU MANTININ TARİFİ YALNIZCA SAYFAMA AİTTİR,DENEYİP SAYFASINDA PAYLAŞACAK ARKADAŞLARIN,EMEĞE SAYGI OLARAK SAYFAMIN ADINI YAZARLARSA MEMNUN OLURUM; TEŞEKKÜR EDERİM.
MALZEMELER:
· 5 yufka ( Yufka sayısını dilediğiniz kadar azaltabilir veya artırabilirsiniz.)
· 100-150 gr kadar kıyma
· 1 kuru soğan
· tuz- karabiber
· yoğurt- sarımsak
· sıvı yağ veya tereyağı
· kuru nane- pul biber
· YAPILIŞI:
· İÇ HARÇ:Kıymanın içine soğanı rendeleyelim,yeteri kadar tuzunu ve karabiberini ekleyelim, güzelce yoğuralım.
· SARIMSAĞI RENDELEYİP,TUZLA BİRLİKTE EZİP,YOĞURDA KARIŞTIRALIM.
· Yufkalarımızı üst üste koyup, önce 4 ' e ,sonra 8' e bölelim.
· Sigara böreği keser gibi üçgen keselim.
· Yalnız üçgen parçalarımız resimdeki gibi küçük küçük olmalı.( 3 cm kadar)
· Üçgenlerimizin geniş tarafına çok az harcımızdan koyup, sıkıca rulo yapalım.
· Yufkamızın ucunu su ile yapıştıralım.
· Bol kızgın sıvı yağda mantılarımızı kızartalım.
· İLK SICAKLIĞI ÇIKTIĞINDA, ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURDUMUZU DÖKELİM.( Eğer sıcak mantımızın üzerine yoğurdu hemen dökersek mantı çok yumuşar ve çıtırlığını kaybeder.)
· Yağda kızdırdığımız nane ve pul biberi de dekorlu bir biçimde yoğurdun üzerine döküp, mantımızı sıcak servis yapalım.
· BU MANTIĞI BENDE KİM YEDİYSE ÇOK BEĞENMİŞTİR.SARMASI BİRAZ ZAHMETLİDİR. BEN GENELLİKLE TV. SEYREDERKEN 3' ER YUFKADAN SARIP, BUZDOLABI POŞETLERİNE AĞZINI SIKICA KAPATIP, DONDURUCUYA KOYUYORUM.MİSAFİRİM GELDİĞİNDE HİÇ ÇÖZDÜRMEDEN KIZARTIYORUM
0 Komentar untuk "BENİM KOZA MANTIM"