COCOSTAR KEK
ÇİKOLATA VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ SEVİYORSANIZ ,DENEYEBİLİRSİNİZ.
· KEK İÇİN :
· 4 adet yumurta
· 1 su bardağı şeker
· 2 yemek kaşığı kakao
· 1 su bardağı süt
· yarım su bardağı sıvı yağ
· 2 su bardağı un
· 2 paket kabartma tozu
· KEKİ ISLATMAK İÇİN:
· 1 su bardağı süt
· KREMASI İÇİN:
· yarım litre süt
· 6 çorba kaşığı irmik
· 1 çay bardağı şeker
· 1 su bardağı Hindistan cevizi
· 2 yemek kaşığı tereyağ
· ÜZERİ İÇİN :
· 2 paket bitter çikolata
· 2 yemek kaşığı Sarelle ( Kullanmayabilirsiniz.)
· veya Bitter çikolata sosu
· YAPILIŞI.
· Bir kabın içinde yumurtaları köpürene değin çırpalım ve şekeri ekleyip kabarıncaya çırpmaya devam edelim. Süt,yağ,kakaoyu ekleyelim ve çırpalım.
· Un ve kabartma tozunu ekleyelim.
· Yağlanmış fırın kabına dökelim.( Ben kare borcam kullandım.)
· 175 derecede pişirelim.
· Kek fırında çıkar çıkmaz soğuk sütü kekimizin üzerine dökelim.
· Krema için;
· süt,irmik ve şekeri bir tencereye alalım,koyulaşana dek pişirelim.
· Son aşamada Hindistan cevizi ve yağı ekleyip karıştıralım.
· Ilınan kekin üzerine bir kaşığı ıslatarak kremayı yayalım.
· Çikolata ve arzuya göre Sarelleyi de benmari usulü eriterek soğuyan kremanın üzerine dökelim.
· Dilerseniz çikolatanın üzerine dekorlar yapabilirsiniz.
· 1 gece dolapta bekletince tadı daha güzel oluyor
· AFİYET OLSUN
· NOT: Arzu edenler, 1 paket Bitter çikolata sosu kullanabilirler.
· Yalnız paketin üzerinde yazan sütten yarım bardak eksik kullanınız ki pastanın üzerinden sos akmasın.
Tag :
cocostar,
cocostar kek nasıl yapılır,
çikolata,
çikolata sos,
hindistan cevizi,
irmik,
kek,
KEKLER,
sarelle,
süt
0 Komentar untuk "COCOSTAR KEK"