İZMİR USULÜ MİDYE DOLMA
Hani bazıları şöyle derler ya : " Denizden babam çıksa yerim". İzmirliyim ama ben deniz ürünlerinden sadece balık seviyorum. O yüzden BALIK dışında herhangi bir deniz ürünü yapmıyorum. Eşim dışarıda balık yemeğe gittiğimizde sevdiği deniz ürünü mezelerini sipariş verir :) Ben Karides , Ahtapot, Istakoz vs. temizlememi bırakınız, bakamıyorum bile :(
Sevgili AYNUR BAYIK' n MİDYE DOLMASI tarifi gönderdiğinde çok memnun oldum.Tekrar teşekkür ederim :) Midye Dolması severler için güzel bir tarif.
MALZEMELER:
40 - 50 adet orta boy kabuklu midye
Yarım kilo dolmalık pirinç
Yarım su bardağı zeytin yağ
Karabiber, Kimyon, Yeni Bahar, Tuz
Midyelerin dış yüzeyi bıçak ile temizlenip yıkanır. 15 dk. suda dinlenmeye bırakılır. Bir bıçak yardımı ile kabukları iki yana açılacak şekilde açılır. Açılan midyelerin iç kısmındaki tüy (sakal) kesilip iyice yıkanır. 15 dk. temiz suda dinlenmeye bırakılır.
YAPILIŞI:
Yıkanmış pirinç yağ içinde hafif kızartılıp yeteri kadar sıcak su ilave edilir. Tuz ve baharatlar ilave edilip orta derece bir ateşte pişirilir. Bu süre içinde pişen pirinç bir kaşık yardımıyla karıştırılır.Yarı pişmiş pilav (suyunu tam çekmemiş) ateşten alınıp suyunu çekmesi için dinlenmeye bırakılır.Hazır hale gelen iç pilav açık midyelerin bir kabuğuna yeteri kadar konulup midyelerin kabukları kapatılır. Midyeler bu şekilde yeteri büyüklükte bir tencereye dizilir. Bir bardak sıcak su ilave edilip 20 dk. orta ateşte pişirilir.
Midyeler ılık olarak limon ile servis edilir.
Not : İsteğe bağlı olarak iç pilava çam fıstığı ve kuş üzümü ilave edilebilir. AFİYETLER OLSUN
0 Komentar untuk "İZMİR USULÜ MİDYE DOLMASI"