SUCUKLU POĞAÇA
Nefis bir mayalı poğaça,.. sucukla birleşince fırından çıktığında dayanılmaz bir hal alıyor...Ben bu sefer kaşar peyniri kullanmadım... Kaşar peyniri ve sucuk çok yakışıyor...
· MALZEMELER:
· 1 su bardağı ılık süt
· 1 su bardağı ılık su
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 paket yaş maya
· 1 yemek kaşığı toz şeker
· 1 yemek kaşığı tuz
· alabildiği kadar un ( 5,5- 6 su bardağı kadar)
· İÇ MALZEMESİ İÇİN:
· Sucuk ( Arzuya göre kaşar peyniri)
· ÜZERİ İÇİN:
· Yumurta sarısı
· susam
· çörekotu
· YAPILIŞI:
· Karıştırma kabına önce ufalanmış maya , ılık su, ılık sütü alın.
· Maya eriyinceye kadar karıştırın.
· Yağı ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
· Azar azar unu ekleyin.
· Tuz ve şekeri unun üzerine serpin.
· HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR YOĞURUN.
· Ilık bir ortamda hamur 2 katına ulaşana kadar üzerini kapatıp, mayalanmaya bırakın.
· Hamur mayalandıktan sonra dilediğiniz büyüklükte bezeler yapın.
· Bezeleri avucun içinde biraz açın.
· İçine minik doğranmış veya dilim doğranmış sucuk (yeteri kadarda kaşar rendesi ekleyebilirsiniz )koyup açık yerlerini sıkıca kapatın.
· Yuvarlak bir şekil verip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
· Üzerlerine bolca yumurta sarısı sürün.
· Susam ve çörekotu serpin.
· Ilık fırına verip 175 derecelik fırındaüzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
· NOT. EĞER HAMURUNU YUMUŞAK VE KIVAMINDA TUTTUYSANIZ SERT OLMAZ AMA OLURSA ÜZERLERİNE ÇOK AZ SU SERPİP ÜZERLERİNİ KISA BİR SÜRE İÇİN KAPATINIZ
· Böylelikle çok daha yumuşak poğaçalar elde ederiz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SUCUKLU POĞAÇA"