KABAKLI PEYNİRLİ KEK
Tuzlu kek Nasıl yapılır?
Çay saatleri için sebzeli nefis bir kek tarifi...Artan peyniri bu şekilde de değerlendirebilirsiniz...Püf noktası; kabağı önceden rendelemeyiniz sulanır !..Kek harcını hazırladıktan sonra kabağı hemen içine rendeleyiniz...
· MALZEMELER:
· 3 adet yumurta
· 2 çay bardağıyoğurt
· 1 çay bardağı sıvı yağ
· 2,5 su bardağı un
· 1 paket kabartma tozu
· tuz
· 1 adet orta boy kabak
· yarım demet dereotu
· 1 su bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
· 1 tatlı kaşığı kuru nane
· YAPILIŞI:
· Bir kabın içinde yumurtaları köpürünceye kadar çırpın.
· Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
· Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.( Ben tuzu 1 silme tatlı kaşığı kullandım...peynirin tuz oranına göre tuz ekleyiniz).
· Kek harcının üzerine ufalanmış peynir,kuru nane, ince kıyım doğranmış dereotu, kabağı ise rendenin kalın tarafı ile rendeleyip harca ekleyin ve kaşıkla karıştırın. (Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz.Cıvık bir hamur olmasın).
· Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
· Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarıp içi çekinceye kadar pişirin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KABAKLI PEYNİRLİ KEK"