KEREVİZ SALATASI
Kerevizi sevmeyenlerin dahi Meze & Salata şeklindeki bu tarifi seveceklerine inanıyorum... Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor... Yapımı zaman almayan çok kolay bir tariftir...
· MALZEMELER:
· 1 adet orta boy kereviz
· 4- 5 yemek kaşığı kadar yoğurt
· yeteri kadar tuz
· 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
· Arzuya göre 1 -2 adet portakal
· YAPILIŞI:
· Karıştırma kabına öncelikle ezilmiş sarımsak ve tuzu koyup, karıştırın.
· Yoğurdu ilave edelim, pütürsüz olana dek karıştırın.
· Rendenin kalın tarafı ile kerevizleri yoğurdun içine rendeleyin.
· Cevizi ekleyip, karıştırıp, servis tabağına alın.
· Arzu ederseniz Portakalı halka halka dilimleyip servis tabağına alın.
· Üzerlerine yeter kadar kereviz salatasından koyun.
· Veya 1 bütün portakalın içini oyup kereviz salatasını için doldurabilirsiniz.
· Dilediğinizce süsleyin.
· PÜF NOKTASI: KEREVİZİ DİREK YOĞURDUN İÇİNE RENDELEYELİM, YOKSA KARARIRLAR. CEVİZİ DE YİYECEĞİMİZ ZAMAN KATALIM, YOKSA SALATAMIZIN RENGİ HAFİF KARARIR.
· NOT:ARZU EDENLER 1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ KULLANABİLİRLER.AMA BEN BÖYLE DAHA SAĞLIKLI VE LEZZETLİ BULUYORUM. AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI"