PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)
Sevgili Yunus Emre Akkor ' un Osmanlı Mutfağı adlı kitabından yaptığım mis gibi bir çorba...
Pirinç Osmanlı Mutfağında birçok çorba dolma pilav,yemek ve tatlılarda kullanılırdı.15. ve 16. yüzyılda pirinçle yapılan birçok tarife rastlanmıştır.
· MALZEMELER:
· 7 su bardağı et suyu
· 1 çay bardağıpirinç
· 2 adet domates
· 1/4 bağ maydanoz
· 1 adet limon
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 çay kaşığı pul biber
· 1 çay kaşığı karabiber
· 1 çay kaşığı tuz
· YAPILIŞI:
· Et suyunu bir tencereye alın ve pirinci ilave ederek kaynatın.
· Pirinçler iyice açılana kadar pişirmeye devam edin.
· Başka bir tavada tereyağını eritin
· İçine domatesleri rendeleyin ve biraz kavurun.
· Daha sonra üzerine pirincin suyundan 2 fincan kadar ekleyin ve pişmeye bırakın.
· Pişen sosun içine baharatları ilave ederek pirincin üzerine boşaltın.
· İki dakika daha daha kaynattıktan sonra kaselere alın.
· Üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz dökerek servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "PİRİNÇ ÇORBASI ( Osmanlı Mutfağı)"