AYVALI ÇİKOLATALI TATLI
· MALZEMELER:
· 8 yemek kaşığı toz şeker
· 4 yemek kaşığı tereyağı
· 1 su bardağı portakal suyu
· 1 paket vanilya
· 2 adet ayva
· ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
· 3,5 su bardağı süt
· 3 yemek kaşığı toz şeker
· 3 yemek kaşığı un
· 3 yemek kaşığı nişasta
· 2 yemek kaığı tepeleme kakao
· 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
· ÜZERİ İÇİN :
· 1 çay bardağı damla çikolata
· YAPILIŞI:
· Bir tavaya şekeri alın ve kısık ateşte eritin.
· Eriyen şekerin içine tereyağı ve minik küpler halinde doğranmış ayvaları ekleyip soteleyin.
· Üzerine portakal suyu ve vanilyayı ilave edin ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
· Bir tencereye tereyağ hariç tüm sos malzemelerini alıp muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın ve yağı ekleyip karıştırın.
· Çikolata sosunun içine ayvalı harcı ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
· Kalıp olarak kullanacağınız kalıbı ıslatın ve suyunu süzün.harcı kalıba dökün.
· Buzdolabında iyice soğuduktan servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "AYVALI ÇİKOLATALI TATLI"