HAŞLAMA
Nefis bir yemekçççSulu bir yemek olduğundan suyunu çorba gibi içebilirsiniz.. Verdiğim ölçü 2 kişiliktir....Bu ölçüler oranında malzeme listesini artırabilirsiniz...Kuzu incik yerine haşlamalık dana eti de kullanabilirsiniz... Haşlamanın yanında pilav, salata veya turşu çok yakışıyor..Afiyet olsun..
· MALZEMELER:
· 2 adet kuzu incik
· 1 adet kuru soğan
· 1 tatlı kaşığıtereyağı
· 1 adet havuç
· 2 adet patates
· su
· limon suyu
· bir tutam maydanoz
· tuz
· karabiber
· YAPILIŞI:
· Kuzu incikleri yıkayın ve geniş bir tencereye alın.
· Üzerine 8 su bardağı su, kabukları soyulmuş 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
· Ara ara üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın.
· Suyu eksilirse sıcak su ekleyin ( Bu yemek sulu oluyor.Suyunu çorba gibi içebilirsniz. Bana göre lezzet suyunda).
· Havucun üzerini kazıyın ve dilimleyip yemeğe ekleyin.
· Havuçlar biraz yumuşamaya başlayınca patatesleri iri dilimler halinde doğrayıp ekleyin.
· Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
· Yemek pişince limon suyu ve ince kıyım maydanozu ekleyip sıcak sıcak servis yapın
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HAŞLAMA"