ENGİNAR PÜRESİ
Sağlık için enginar diyoruz... Enginarın meze&salata tarzı bir tarifi...Mevsiminde dondurucuya koyduğum enginarları kullandım...Sarımsak,tuz,zeytinyağı ve limon suyunu kendi damak tadınıza göre kullanınız...
· MALZEMELER:
· 3 adet enginar çanağı
· 1 yemek kaşığı limon suyu
· 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1-2 diş sarımsak
· limon suyu
· tuz
· karabiber
· bir tutam dereotu
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye enginar çanaklarını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
· Haşlanan enginarları, sarımsak , limon suyu,zeytinyağı , tuz ve karabiberi robotta çekin.(Arzu ederseniz çok az kimyon ekleye bilirsinz).
· İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
· Üzerini süsleyin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ENGİNAR PÜRESİ"