BOŞNAK MANTISI
Balkan mutfağından nefis bir tarif...kalan mantıları sabah kahvaltısın da dahi yiyebilirsiniz...Muhteşem oluyor...
Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz....Ellerinize sağlık...
MALZEMELER:
· 5 su bardağı un
· 2 su bardağı ılık su
· 2 yemek kaşığısıvı yağ
· 3 çay kaşığı tuz
· İÇİ İÇİN:
· yarım kilo kıyma,
· 1 adet büyük soğan
· nane
· karabiber
· pul biber
· tuz
· Üzeri için:
· Yoğurt
· 3-4 diş sarımsak
· tuz
YAPILIŞI:
· Hamuru yoğurun.
· 5 bezeye bölüp unla servis tabağı büyüklüğünde tek tek açın.
· Yağlı bir tepsiye ilk yufkayı koyup üzerini bolca sıvıyağ ile yağlayın.
· Diğer hamurları da bu şekilde yapıp üst üste dizin.
· En üstüne yağ sürüp 10-15 dk bekletin.
· İçi için,kıymanın içine soğanı rendeleyin ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
· Hamurların uçlarını aynı hizaya getirip 5 katın kenarlarını birleştirin.Tek parça hamur elde ediyoruz.
· Çarşaf böreği yapar gibi hamuru çekerek açabildiğiniz kadar açın.
· İri kare parçalar keserek normal mantıdan daha fazla iç koyup bohça gibi uçlarını birleştirip kapatın.
· Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerini hafif yağlayın
· Önceden ısıtılmış 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
· İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
· Arzuya göre pul biber ve tereyağıyla sos yapıp servis edin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BOŞNAK MANTISI"