ZENCEFİLLİ KURABİYE
Pişerken evi mis gibi kurabiye kokusu sarıyor...Kahvenin yanına yakışan bir tat...Kolay kolay bayatlamayan bir kurabiye tarifidir.
· MALZEMELER:
· 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
· 1 su bardağı esmer şeker
· 1 adet yumurta
· yarım çay bardağı pekmez
· 1 tutam tuz
· 1 yemek kaşığı silme toz zencefil
· yarım çay kaşığı tarçın
· 1 çay kaşığı karbonat
· 2- 2,5 su bardağı un
· YAPILIŞI:
· Eritilmiş ve soğumuş tere yağını şekerle ile güzelce çırpın.
· Yumurta ve pekmezi ilave edip karıştırın.
· Bir kabın içinde zencefil, tarçın,karbonat ve unu karıştırıp harca ekleyip yoğurun.
· Hamur streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin.
· Hafif unlu tezgahta 3 mm kalınlığında açın ve kar taneleri kalıbı ile kesin. ( Veya herhangi bir kalıp kullanın ).
· Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10- 12 dakika pişirin.
· Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "ZENCEFİLLİ KURABİYE"