ÇİLEK REÇELİ






ÇİLEK REÇELİ
Genelde en sevilen reçellerin başında  "Çilek reçeli" gelir. Bizim evde de bu böyledir.Reçeller kahvaltı masalarının en şirin ve en renklisidir. Çilek,kayısı,vişne vs.Tertemiz tabaklar içinde iştah kabartırlar.Reçel yapmak hem çok kolay hem çok zordur. ilk denemede başarısız olursanız yılmayınız.. Denedilce  kendi püf noktalarınızı bulacağınızdan eminim.



MALZEMELER
1 kilo çilek
4 su bardağı şeker
yarım limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Çilekleri zedelemeden güzelce yıkayalım.Saplarını dikkatlice koparalım.Geniş bir tencereye çileklerimizi alalım ve üzerine şekeri serpelim.Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletelim. Ertesi gün tenceremizi ocağa alalım.İçine minik bir parça tereyağını alalım ,bu reçelin köpüklenmesini önleyecektir.Ve reçelimizi  kaynatmaya başlayalım.Kaynama başladıktan sonra  ocağın altını kısalım.Ben reçel yaparken başından ayrılmam.Çünkü her meyvenin cinsi farklı oluyor. Bazıları daha kısa sürede pişiyor.Yaklaşık yarım saat sona kıvama gelmeye başlıyor. Bir kaşığı reçelin içine batırınız ve çıkarınız.Elinizi yakmadan kaşıktaki reçel suyunu elinizle ortadan çizik atınız EĞER BİRLEŞMİYORSA REÇEL KIVAMINDA DEMEKTİR.Limon suyunu ilave edip kapatıp soğumaya bırakalım. Temiz cam kavanozlara reçelimizi alalım,ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirelim. Kalan hava varsa çıkacaktır. AFİYET OLSUN


-->
0 Komentar untuk "ÇİLEK REÇELİ"

Back To Top