MEYVELİ İRMİKLİ PASTA








 MEYVELİ İRMİKLİ PASTA
Yine  fırın gerektirmeyen pratik bir pasta tarifi. Yaz için bu pastanın uygun olduğunu düşünüyorum. Sunumda  üzerine  dondurma topları kullanabilirsiniz. Tarifi için Oktay Ustaya teşekkür ederim :)



MALZEMELER:
yarım kakaolu pasta tabanı ( Hazır pasta tabanının 1 katı kullanılıyor.)
1kilo süt
1,5 su bardağından çok az şeker ( Tatlı seviyorsanız 1,5 su bardağı)
7 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
1 poşet sade krem şanti
1su bardağı soğuk süt
SÜSLEMEK İÇİN:
Mevsim meyveleri


 YAPILIŞI:
Kakaolu yarım pasta keki.

Yarım pasta kekini dilediğiniz modeldeki bir kelepçeli kalıbın içine yerleştirelim. Ben kelepçeli kalp kalıp kullandım.

Bir tencereye,süt,irmik,şeker,nişasta ve vanilyayı alalım,orta hararetli ateşte  muhallebi kıvamında  göz göz olana değin pişirelim. 
  Ve sıcakken kremamızı kekimizin üzerine dökelim. Oda sıcaklığına geldiğinde  dolaba kaldıralım,üzeri kapalı şekilde 1 gece dolapta bekletelim.
Ertesi gün  krem şantiyi 1  bardak süt ile çırpalım. Pastamızın kelepçesini çıkaralım. Ve krem şantiyle üzerini tamamen kaplayalım Arzu ederseniz benim gibi üzerini süslemek için biraz krem şanti ayırabilirsiniz. Dilediğiniz mevsim meyvelerini kullanarak pastamızın üzerini süsleyelim. AFİYET OLSUN
-->
0 Komentar untuk "MEYVELİ İRMİKLİ PASTA"

Back To Top