PAŞAZADE ( Osmanlı Mutfağından)


PAŞAZADE (Osmanlı Mutfağından)
Yemek davetlerinde misafirlerimiz için yapabileceğimiz son derece lezzetli ve bereketli bir  ana yemektir..


  1. MALZEMELER:
    1 kilo yağsız,sinirsiz kuşbaşı et (tranç)
    3-4 adet kuru soğan
    5 diş sarımsak
    5 adet domates
    5 adet sivri biber
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    tuz- karabiber
    5 adet patlıcan yeterince sıvı yağ
    250 gr kaşar rendesi
 YAPILIŞI:
İnce kıyım soğanlar ve sarımsaklar et ile birlikte sıvı yağda pembeleştirelim.
Salça, kabukları kesilmiş, küp küp doğranmış domates ve halka halka kesilmiş biberleri ekleyip kavuralım. Yeterince baharat ve sıcak su ilave edelim.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.


Bu arada patlıcanları alacalı soyalım ve kuşbaşı doğradıktan sonra tuzlu suda bekletelim.
Durulayıp, kurulayalım ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
  
Pişen etlerimizi ocaktan alalım ve patlıcanlarla karıştırarak borcama yayalım

.
Üzerlerine kaşar rendesini serpip fırına verelim.
180 derecede kaşar peyniri eriyip pembeleşinceye kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "PAŞAZADE ( Osmanlı Mutfağından)"

Back To Top