PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ




  1. Çok hafif zeytinyağlı bir yemektir.
    PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ

    MALZEMELER:
    3-4 adet kabak
    1 adet orta boy kuru soğan
    2 adet orta boy domates
    ... 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç
    yarım çay bardağı zeytin yağ
    1 su bardağı su
    2 adet kesme şeker
    tuz
    ÜZERİ İÇİN:
    Dereotu
    YAPILIŞI.
    Kabaklarımızı yıkayalım ve soyucunun tırtıklı kısmı ile kazıyor. (Eğer soyucu aleti yoksa çatal yardımıyla da çizikler atabiliriz. Kabaklarımızı kalın halka şeklinde dilimleyelim. Soğanları yemeklik doğrayalım. Domatesleri de küp küp doğrayalım.Pirinci yıkıyoruz.
    Tencereye yağımız koyup soğanları pembeleşene değin kavuralım, üzerine kabakları ve domatesleri ilave edelim birkaç dakika soğanla birlikte kavuralım. Su, pirinç , tuz, ve şekerini ekleyip, kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alırken arzuya göre üzerine ince kıyım doğranmış dereotu serpelim. AFİYET OLSUN
    NOT: Dilerseniz 1-2 adet havuç da kullanabilirsiniz.

-->
0 Komentar untuk "PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ"

Back To Top