BİBER TURŞUSU



BİBER TURŞUSU
Sevgili SEMA ÖZDAMAR'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)

·         MALZEMELER:
·         750 gr biber
·         2-3 diş sarımsak
·         1 çay bardağı sirke
·         bir yemek kaşığı tepeleme tuz
·         alabildiğince su
·         YAPILIŞI:
·         Ben bahçemden topladığım biberleri kullandım. Fotoğrafta görünen şişelerde turşuyu hazırladım,mutfakta çok şık duruyorlar.
·         Biberleri yıkayalım ve doğrayalım.
·         Şişelerin içine biberleri yerleştirelim.
·         Sarımsak, sirke, tuz ve yeteri kadar suyu üzerlerine ilave edelim.
·         Şişeyi çalkalayalım ve turşunun suyunu tadalım.
·         Damağımıza tuz ve sirke tadı gelmelidir.
·         Şişenin kapağını kapatalım.
·         20- 30 gün sonra turşumuz servise hazırdır.

·          AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "BİBER TURŞUSU"

Back To Top