DÜĞÜM POĞAÇA ( PATLICANLI)



DÜĞÜM POĞAÇA ( PATLICANLI)
Yumuşacık poğaçalarımız biraz açma tarzındadır. Bugün patlıcanlı bir iç malzeme kullandım ama aynı şekilde patatesli bir iç malzeme de kullanabilirsiniz, çok yakışıyor :)



·         MALZEMELER:
·         1 paket yaş maya
·         1 su bardağı ılık süt
·         1 su bardağı ılık su
·         1 yemek kaşığı şeker
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 yemek kaşığı tuz
·         aldığı kadar un ( 6- 6,5 su bardağı kadar)
·         ÜZERİ İÇİN:
·         yumurta sarısı
·         susam
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         1 adet kuru soğan
·         2-3 adet patlıcan
·         2-3 adet domates
·         2-3 adet yeşil biber ( ben acı kullanıyorum.)
·         bir tutam maydanoz
·         Sıvı yağ
·         Tuz- karabiber
·         YAPILIŞI:
·         Geniş bir kabın içinde maya, ılık süt ve ılık suyu ekleyip maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·         Sıvı yağı ekleyip güzelce karıştıralım.
·         Azar azar unu, tuz ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
·         Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalandıralım.

·         İç malzemenin yapılışı:

·         Patlıcanları alacalı soyalım.

·         Minik küpler alinde doğrayalım.
·         Tuzlu suda acılığının gitmesi için 15 dakika kadar bekletip, süzelim.
·         Soğanı yemeklik, biberi halka halka doğrayalım ve çok az sıvı yağda soteleyelim
·         Üzerine patlıcanları ve kabukları soyulmuş,minik küpler halinde doğranmış domatesleri ilave edelim.
·         Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. İnce kıyım maydanoz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakalım.


·         Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapalım.


·         Her bir bezeyi açabildiğimiz kadar oval biçimde açalım.
·         Üzerlerine yeteri kadar yağ sürelim veya benim yaptığım gibi fındık büyüklüğünde 4-5 adet yağ serpelim.


·         İç malzemeyi bir ucuna koyalım. ( Patatesli bir iç malzeme kullanacaksanız tamamen hamurun üzerine yayabilirsiniz.)
·         Yalnız fazla doldurmayınız, rulo yaparken taşabilir.



·         Rulo şeklinde harcın üzerinden sarmaya başlayalım.


·         Rulomuzun iki ucundan çekip inceltelim.


·       rulonun  iki ucundan tutup ters yönlere çevirerek burgu yapalım.
·         Ben bir elimle fotoğraf çektiğimden tek elimle göstermek zorunda kaldım :(


·         Her iki ucundan tutup düğüm yapar gibi bir ucu içinden geçirelim.


·          Düğüm poğaça şeklimiz ortaya çıktı.



·          Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim
·          180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

·         Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine hafif su serpip, tepsinin üzerini 2-3 dakika kadar örtelim.
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "DÜĞÜM POĞAÇA ( PATLICANLI)"

Back To Top