KARBONATLI POĞAÇA


KARBONATLI POĞAÇA
Kıyır kıyır ama yumuşak bir poğaça ....Ertesi gün dahi aynı tazeliğini koruyor...Çocukluğumuzda annelerimizin yaptığı poğaça tadında...


·         MALZEMELER:
·         125 gr eritilmiştereyağı veya margarin
·         2 adet yumurta ( 1 sarısı üzerine)
·         1 su bardağı yoğurt
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         5 gr karbonat ( 1 çay kaşığı dolusu)
·         1 çay kaşığı tuz
·         aldığı kadar un ( 4 su bardağı kadar)
·         İçi için:
·        Peynir
·        maydanoz
·         üzeri için
·        yumurta sarısı
·         susam
·         çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına, eritilmiş tereyağı,sıvı  yağ, yoğurt, yumurta ve karbonatı alıp karıştırın.Birkaç dakika kabarması için bekleyin.
·         Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
·         5 dakika  hamuru dinlenmeye bırakın.
·         Peynir ve ince kıyım doğranmış maydanozu karıştırın.
·         Hamurdan  mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
·         Acunuzun içinde açıp yeteri kadar iç malzemeyi koyup kapatın ve yuvarlağın.
·         Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·         Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
·         Önceden  ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KARBONATLI POĞAÇA"

Back To Top