ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI




ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI
Kabartma tozlu Alman Pastası
Mayalı Alman Pastası ayrı bir tat kabartma tozlu Alman Pastası ayrı bir tat ama her iki tarifte ayrı bir lezzetteler.. Ben bu tarifte çilek kullandım..muz da çok yakışıyor...

TEKLİ ALMAN PASTASI tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.

ALMAN PASTASI ( Mayalı) tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.







·         MALZEMELER:
·         Hamuru için:
·         3 adet yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 çay bardağı süt
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         2  su bardağı un
·         KREMASI İÇİN:
·         3  su bardağı süt
·         1 su bardağı şeker
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı nişasta
·         1 adet yumurta sarısı
·         1 paket vanilya
·         1 yemek kaşığıtereyağı
·         Arası için:
·        çilek
·         Üzeri için:
·         pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın ve şekeri ekleyin. Yoğurt kıvamı alıncaya kadar mikser ile çırpmaya devam edin.
·         Süt,yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpın.
·         Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpın.
·         Orta boy  kelepçeli kalıbın tabanına tercihen yağlı kağıt serin veya yağlayın.
·         Harcı dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
·         Kek pişip soğuduktan sonra kalıbı ters çevirerek  çıkarın ve tam ortadan ikiye kesin.
·         KREMASI İÇİN; bir tencereye süt, şeker,yumurta sarısı, un,nişasta ve vanilyayı alıp karıŞtırın.
·         Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pişirin.
·         Sıcakken içine tereyağını ekleyip çırpın ve ılınmaya bırakın. ( Veya tereyağı yerine 1 poşet sade toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın).
·         Servis tabağına kekin bir parçasını alın.
·         Kremanın tamamını eşit olarak kekin üzerine yayın. ( Ben kremayı,sıkma  torbasına koyarak eşit olarak yaydım).
·         Yıkanmış ve dilimlenmiş çilekleri kremanın üzerine dizin.
·         Diğer parçayı üzerine kapatın ve elinizle hafifçe bastırın.
·         Üzerine bolca  pudra şekeri serpin.
·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI"

Back To Top