ENGİNARLI PİLAV


ENGİNARLI PİLAV
Enginar seviyorsanız bu lezzetli  pilav tarifini deneyebilirsiniz...Enginar, taze soğan ve dereotu üçlüsü birbirine çok yakışıyor....
Tarif için Sevgili Pembe Kekik' e teşekkür ederim...

·         MALZEMELER:
·         2 su bardağı baldopirinç
·         3- 4 adet çanak enginar
·         2,5 su bardağı sıcak  su
·         2- 3 adet taze soğan
·         bir tutam  dereotu
·         5-6 yemek  kaşığı zeytinyağı (Veya 2 yemek kaşığı tereyağ- 2 yemek kaşığı zeytinyağı)
·         Tuz
·         karabiber ( Arzuya göre)
·         YAPILIŞI:
·         Pirinçleri tuzlu sıcak suda 15- 20 dakika bekletip süzün.
·         Bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın,içine  birkaç damla limon suyu ve tuz  ilave edip enginarları koyun ve  yumuşayana kadar haşlayın.
·         Haşlanan enginarları arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
·         Yayvan bir tencereye yağı alın ve yağ kızınca pirinçleri ilave edin, tuzu ekleyip kavurun.
·         İnce kıyım doğranmış taze soğanları da ilave edip  1-2  dakika birlikte  kavurun.
·         Doğranmış  enginar ve sıcak suyu pirinçlerin üzerine ilave edip önce harlı ateşte bir kaç dakika  pişirin ve altını kısın.
·         Demlenme aşamasında tencere kapağının altına temiz bir bez veya havlu kağıt koyun.
·         Demlenen pilavın içine ince kıyım doğranmış dereotunu ilave edip karıştırın.
·         Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN

        
0 Komentar untuk " ENGİNARLI PİLAV"

Back To Top