SUCUKLU MİLFÖY BÖREĞİ




 SUCUKLU MİLFÖY BÖREĞİ
 Ben her zaman dolabında Milföy bulunduranlardanım...İster sabah kahvaltısına ..ister ikindi çayına harika  börekler...İç malzeme olarak dilediğinizi kullanabilirsiniz..Net  malzeme oranları vermedim....Arzu ettiğiniz sayıda yapabilirsiniz.Yapım aşamalarında ayrıntılı göstermeye çalıştım...AFİYETLER OLSUN













·         MALZEMELER:
·         milföy
·         sucuk
·         domates
·         yeşil biber
·         tuz
·         arzuya göre pul biber
·         ÜZERİ İÇİN:
·         yumurta sarısı
·          çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Domates ve biberleri güzelce yıkayın.
·          Domateslerin kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın.
·          Biberleri de ince doğrayıp, domateslerle birlikte tuzlayın
·          Sucukları küçük küçük doğrayın.
·         Milföyü dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığında şekillendirilecek yumuşaklığa gelmesini bekleyin. (Tezgahı hafif unlaya bilirsiniz).
·         1 adet kare milföyün ortasına  iç malzemeden  yeteri kadar koyup, üçgen şeklinde kapatın.
·         Çatal yardımıyla uç kısımlarını bastırarak  kapatın. Yağlı kağıt serilmiş veya  hafifi yağlanmış fırın tepsisine dizin.
·         Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayın
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,  çörek otu serpin.
·         Önceden ısıtılmış 190  derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·         Sıcak servis yapmanızı öneririm.
·         NOT: Sucuk yerine pastırma, salam - sosis kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "SUCUKLU MİLFÖY BÖREĞİ"

Back To Top