KÖY EKMEĞİ

KÖY EKMEĞİ ( BAZLAMA)
Sevgili Sevda Ceren'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...Ellerinize sağlık...



·         MALZEMELER:
·         Hamur için
·         3 kilo un
·         1 paket kuru maya
·         3 yemek kaşığı tuz ( veya tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın)
·         Aldığı kadar ılık su
·         YAPILIŞI:
·         Tuzu bir palet kuru mayayı unu içine koyun sonra ılık su ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın biraz ele yapışan bir hamur olmalı.
·         İşlem bittikten sonra üzerine tepsi kapatın sofra bezi ile sarın iki saat ellemeyin iyice şiştikden sonra teflon tavayı en büyük göze koyun altını yakın iyice ısınsın sonra hamurdan mandalina kadar koparın açın biraz kalın olacak sonra sıcak tavaya koyun hemen pişiyor zaten hamur bitene kadar bu işlemi yapın. ( İsterseniz sıcakken üzerine  tereyağı sürebilir peynir koyabilirsiniz.)
·         Çok olan ekmeklerinizi soğuduk tan sonra bir bez torbaya  dolaba koyun alt kısmına ve sofraya getirmeden tavada ısıtın.
·         İlk günkü gibi tazecik olacaktır ama yediğiniz kadar ısıtın tekrar tekrar aynı ekmeği ısıtmayın, kurur.
·         Yiyeceğiz kadar ısıtın dışarıda kalmasın mayalı olduğu için kokar.

·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KÖY EKMEĞİ "

Back To Top