AYVALI ÇİKOLATALI TATLI






 AYVALI ÇİKOLATALI TATLI


·         MALZEMELER:
·         8 yemek kaşığı toz şeker
·         4 yemek kaşığı tereyağı
·         1 su bardağı portakal suyu
·         1 paket vanilya
·         2 adet ayva
·         ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
·         3,5 su bardağı süt
·         3 yemek kaşığı toz şeker
·         3 yemek kaşığı un
·         3 yemek kaşığı nişasta
·         2 yemek kaığı tepeleme kakao
·         1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
·         ÜZERİ İÇİN :
·         1 çay bardağı damla çikolata
·         YAPILIŞI:
·         Bir tavaya şekeri alın ve kısık ateşte eritin.
·         Eriyen  şekerin içine tereyağı ve  minik küpler halinde doğranmış ayvaları ekleyip soteleyin.
·         Üzerine  portakal suyu ve vanilyayı ilave edin ve  ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
·         Bir tencereye tereyağ hariç tüm sos malzemelerini alıp muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın ve yağı ekleyip karıştırın.
·         Çikolata sosunun içine ayvalı harcı ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
·         Kalıp olarak kullanacağınız kalıbı ıslatın ve suyunu süzün.harcı kalıba dökün.
·         Buzdolabında iyice soğuduktan  servis tabağına ters çevirin ve  dilimleyerek servis yapın.

·         AFİYET OLSUN



0 Komentar untuk "AYVALI ÇİKOLATALI TATLI"

Back To Top