BALKABAĞI ÇORBASI




BALKABAĞI ÇORBASI
Balkabaklı çorbayı daha önce denemeyenler için tavsiyemdir... Sebzeli çorba tadında...Yalnız balkabağı tatlı olduğundan bir miktar daha fazla tuz istiyor... Yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde Balkabağı kullanarak yapabileceğiniz nefis bir çorba tarifidir...


         MALZEMELER:
·         2 dilim balkabağı
·         1 adet kuru soğan
·         1 diş sarımsak
·         1 adet patates
·         1 adet havuç
·         1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         tuz
·         karabiber
·         sıcak su ( Veya et suyu )
·         çiğ krema
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye yağları alın, ince kıyım doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin.
·         Balkabağı ve patatesin kabuklarını soyun, havucun üzerini kazıyıp  minik küpler halinde doğrayın. ve soğanlara ekleyin.
·         Sebzeler  yumuşayıncaya kadar kavurun.
·         Üzerine yeteri miktarda sıcak su ekleyin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
·         Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
·         Çorbayı pürüzsüz kıvamda olacak şekilde blenderdan geçirin.
·         Sıcak servis yapın.
·         Arzuya göre servis esnasında üzerine krema gezdirebilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN
·         NOT: Yalnızca 2 emek kaşığı tereyağı vey 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

·         Yine arzuya göre çorbaya 1 çay bardağı çiğ krema veya 1 su bardağı süt ekleyebilirsiniz.
Mutfaktaki hamarat yardımcım ARNİCA MAESTRO' ya teşekkür ederim...
0 Komentar untuk "BALKABAĞI ÇORBASI"

Back To Top