ENGİNAR PÜRESİ




ENGİNAR PÜRESİ
Sağlık için enginar diyoruz... Enginarın  meze&salata tarzı bir tarifi...Mevsiminde dondurucuya koyduğum enginarları kullandım...Sarımsak,tuz,zeytinyağı ve limon suyunu kendi damak tadınıza göre kullanınız...
·         MALZEMELER:
·         3 adet enginar çanağı
·         1 yemek kaşığı limon suyu
·         2-3  yemek kaşığı zeytinyağı
·         1-2 diş sarımsak
·         limon suyu
·         tuz
·         karabiber
·         bir tutam dereotu
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye enginar çanaklarını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyip, enginarlar  yumuşayıncaya kadar haşlayın.
·         Haşlanan enginarları, sarımsak , limon suyu,zeytinyağı , tuz ve karabiberi robotta çekin.(Arzu ederseniz çok az kimyon ekleye bilirsinz).
·         İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
·         Üzerini süsleyin.
·         AFİYET OLSUN



0 Komentar untuk "ENGİNAR PÜRESİ"

Back To Top