HAŞLAMA


HAŞLAMA
Nefis bir yemekçççSulu bir yemek olduğundan suyunu çorba gibi içebilirsiniz.. Verdiğim ölçü 2 kişiliktir....Bu ölçüler oranında  malzeme listesini artırabilirsiniz...Kuzu incik yerine haşlamalık dana eti de kullanabilirsiniz... Haşlamanın yanında pilav, salata veya turşu çok yakışıyor..Afiyet olsun..





·         MALZEMELER:
·         2 adet kuzu incik
·         1 adet kuru soğan
·         1 tatlı kaşığıtereyağı
·         1 adet havuç
·         2 adet patates
·         su
·         limon suyu
·         bir tutam maydanoz
·         tuz
·        karabiber
·         YAPILIŞI:
·         Kuzu incikleri yıkayın ve geniş bir tencereye alın.
·         Üzerine 8 su bardağı su, kabukları soyulmuş 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
·         Ara ara üzerinde oluşan köpükleri kevgirle  alın.
·         Suyu eksilirse sıcak su ekleyin ( Bu yemek sulu oluyor.Suyunu çorba  gibi içebilirsniz. Bana göre lezzet suyunda).
·         Havucun üzerini kazıyın ve dilimleyip yemeğe ekleyin.
·         Havuçlar biraz yumuşamaya başlayınca  patatesleri iri dilimler halinde doğrayıp ekleyin.
·         Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
·         Yemek pişince limon suyu ve ince kıyım maydanozu  ekleyip sıcak sıcak servis yapın
·         AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "HAŞLAMA"

Back To Top