KAYISILI İRMİK TATLISI




KAYISILI İRMİK TATLISI
Hafif ve meyveli tatlı severler için ideal bir tarif...Üzerine dondurma ile mükemmel oluyor...Yapımı ise risksiz ve kolay....
·         MALZEMELER:
·         1 litre süt
·         8 çorba kaşığıirmik
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 çorba kaşığı nişasta
·         10 adet kuru kayısı
·         1 adet limon kabuğu rendesi
·         Üzeri için:
·         2 su bardağı kayısı suyu
·         1 çorba kaşığınişasta
·         YAPILIŞI:
·         Ön hazırlık olarak kayısıları sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletip süzün.
·         Bir tencereye süt,şeker,irmik ve nişastayı alıp çırpma teliyle güzelce karıştırın ve ort hararetli ateşte  göz göz oluncaya kadar pişirin.
·         Son aşamada minik küpler halinde doğranmış kayısı ve limon kabuğu rendesini ilave edip pişirmeye devam edin.
·         Yuvarlak çemberli bir kap veya herhangi bir cam kabı  ıslatın ve sıcakken  irmikli harcı döküp üzerini kaşıkla düzeltin.
·         Soğumaya bırakın.
·         Bir tencereye  kayısı suyu ve nişastayı alıp karıştırın.
·         Orta hararetli ateşte koyulaşana kadar pişirin.
·         Soğumuş irmikli harcın üzerine dökün.
·          1 gece üzeri örtülü şekilde dolapta bekletin.
·         Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
·         Dilimleyerek servis yapın.
·         AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "KAYISILI İRMİK TATLISI"

Back To Top