SİMİT POĞAÇA




SİMİT POĞAÇA
Hamuru çok başarılı bir poğaça tarifi...Ben kıymalı iç malzeme kullandım... Kavurma, sucuk, salam vs. her türü iç malzeme ile süper olur...Kek kalıbınızın ölçüsüne göre bezelere ayırınız..Fırından çıktığında çayınızı hazır etmeyi unutmayınız :)

·         MALZEMELER:
·         yarım paket yaş maya (21 gram)
·          1 çay bardağı ılık süt
·         1 çay bardağıyoğurt
·         2 yemek kaşığı od sıcaklığında tereyağı
·         1 adet yumurta
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         İç malzemesi için:
·         300 gr. kıyma
·         2 adet kuru soğan
·         2 yemek kaşığı sıvı yağ
·         tuz- karabiber
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         susam
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
·         Üzerine kıymayı ekleyin ve topak topak olmaması için ezerek kavurun.
·         Tuz ve karabiberle tatlandırın.
·         İç malzemeyi soğumaya bırakın.
·         Hamur yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz  şeklinde açın.
·         Unu üzerine tuzu serpin.
·         Mayayı ufalayarak unun ortasına alın,ılık sütü üzerine döküp maya eriyinceye kadar karıştırın. (Gerekirse çok az ılık su ilave edebilirsiniz).
·         Üzerine yoğurt, tereyağı ve yumurtayı alıp ortadan başlayarak kenarlardan unu yavaş yavaş alıp yoğurmaya başlayın.
·         Hamuru MAYALANDIRMADAN bezelere ayırın.(Ben  10 bezeye ayırdım ama  kek kalıbıma 8 beze sığdırabildim).
·         Her bezeyi elinize  biraz açın ve içene bolca kıymalı iç malzemeden koyup kapatın ve yuvarlayın.
·         Yağlanmış kek kalıbına  bezelerin ek kısmı alt alta gelecek şekilde yan yana dizin.
·         Üzerine 1 çay kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün.
·         Bolca susam serpin.
·         Üzerini kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

·         AFİYET OLSUN

0 Komentar untuk "SİMİT POĞAÇA"

Back To Top