YOĞURTLU CEVİZLİ KABAK SALATASI NASIL YAPILIR



YOĞURTLU CEVİZLİ KABAK SALATASI NASIL YAPILIR?
KABAK SALATASI
YOĞURTLU KABAK SALATASI NASIL YAPILIR?

Yoğurt ve sarımsak kullanılır da  güzel olmaz mı...İştah açmaz mı :) Kabak sevmeyenler dahi bu salata& meze tarzındaki tarife bayılacaklardır.....yapımı sadece 5 dakika ayrıca...

Fırında kabak Mücveri tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Kabak Kayganası tarifime buradan ulaşabilirsiniz.


·         MALZEMELER:
·         3 adet kabak
·         1 kase süzme yoğurt
·         1 tutam dereotu
·         1 su bardağı ceviz
·         1-2  diş sarımsak
·        zeytinyağı
·         YAPILIŞI:
·         Kabakları  yıkayıp üzerini kazıyın rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
·         Bir tavaya çok az zeytinyağını alın ve kabakları çok öldürmeden soteleyin.
·         Sotelenen kabağı soğumaya bırakın.
·         Bir kasenin içine ezilmiş sarımsakları ve tuzu alıp karıştırın. Üzerine yoğurdu ilave edip çırpma teliyle  güzelce çırpın.( Süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurdun suyunu süzerek kullanabilirsiniz).
·         Soğuyan kabağı, iri kırılmış ceviz  ve ince kıyım doğranmış dereotlarını yoğurda ekleyip karıştırın.
·         Servis tabağına alıp süsleyin. Soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "YOĞURTLU CEVİZLİ KABAK SALATASI NASIL YAPILIR"

Back To Top