~~KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN ~~
KANDİL SİMİDİ
· MALZEMELER:
· 100 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
· 2 yemek kaşığı, sirke
· yarım su bardağı, yoğurt
· 2 tane yumurta sarısı
· 1.5 yemek kaşığı, toz şeker
· 1 tatlı kaşığı, tuz
· 1 cay bardağı sıvı yağı
· 1 paket kabartma tozu
· 2 tatlı kaşığı, mahlep
· alabildiği kadar un ( 3,5 su bardağı kadar un)
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 yumurta akı
· susam
· VEYA
· yumurta sarısı
· 1 çay kaşığı pekmez
· susam
· YAPILIŞI:
· Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğurun.
· Kıvama gelen hamurdan parçalar koparıp simit şekli verin.
· Yumurta akına batırıp sonra sırası ile susama bulayın.
· Yağlı kağıt serilmiş veya hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.
· Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
· NOT:Arzu ederseniz simitlerin üzerine pekmez ile yumurta sarısını çırpıp sürebilir ve susam serpebilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "KANDİL SİMİDİ"