BEZELYELİ TAVUKLU GÜL BÖREĞİ
Benim ilk takipçilerimden sevgili GÖZDE AKKAYA bizlerle nefis bir börek tarifi paylaşmışlardır. Marifetli Gözdem ellerine sağlık canım :)
MALZEMELER:
1 kilo yufka
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
İÇ MALZEMELER :
2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı havuç
1 su bardağı patates
ÜZERİ İÇİN :
1 yumurta sarısı
1 kase yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Havuç, bezelye ve patatesi haşlayıp süzdükten sonra,patates ve havucu küp küp doğrayıp, derince bir kaseye alıp tuz ve karabiberini ekleyelim .
Yufkayı 4' e bölelim. Su ve yağ karışımından yufkaya sürelim harcı koyup, rulo şeklinde sarıp, güş şekli verelim. Yağlanmış tepsiye dizelim ve kızarması için harcı sürüp,190 derecede pişirelim.
NOT:
TAVUĞU HAŞLADIĞIMIZ SUYU ÜSTÜ KIZARAN BÖREKLERE KEPÇEYLE DÖKELIM VE TEKRAR FIRINA VERELİM YUMUŞAK VE LEZİZ BİR TAT ÇIKIYOR ORTAYA ...
YOĞURTLA SERVİS ETMENIZI TAVSİYE EDERİM..
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
0 Komentar untuk "BEZELYELİ TAVUKLU GÜL BÖREĞİ"