PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI
Hafif bir tatlı olan irmik tatlısı portakal aroması ile birleşince nefis bir tat ortaya çıkıyor
· MALZEMELER:
· 1 kilo süt
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 su bardağı irmik
· 1 adet portakal kabuğu rendesi
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 su bardağı portakal suyu
· 1 tatlı kaşığı toz şeker
· 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye, süt, irmik,şeker ve portakal kabuğu rendesini alalım ve göz göz olana kadar pişiriniz.
· Kullanacağımız herhangi bir kabı suyla ıslatınız..( Tatlımızın kolayca çıkması için).
· Ben gül şeklinde silikon kek kalıbı kullandım.
· Tatlıyı sıcak sıcak kalıba dökünüz.
· Ilındıktan sonra dolabın normal rafına kaldırınız.
· Yaklaşık 1-2 saatte kalıptan çıkma kıvamına geliyor.
· Tatlı iyice soğuduktan sonra dolaptan alınız ve ters çevirerek servis tabağına alınız.
· SOSU İÇİN;
· Küçük bir tencereye portakal suyu, şeker ve nişastayı alınız ve nişasta eriyinceye kadar karıştırıp,orta hararetli ateşte pişiriniz.
· Ilındıktan sonra tatlının üzerine dökünüz.
· AFİYET OLSUN
· NOT: Tatlının üzerine herhangi bir sos ( Vişne suyu, tang, oralet vs) ; portakal kabuğu yerine de limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz.
0 Komentar untuk "PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI"