ENGİNARLI PİLAV
Enginar seviyorsanız bu lezzetli pilav tarifini deneyebilirsiniz...Enginar, taze soğan ve dereotu üçlüsü birbirine çok yakışıyor....
Tarif için Sevgili Pembe Kekik' e teşekkür ederim...
Tarif için Sevgili Pembe Kekik' e teşekkür ederim...
· MALZEMELER:
· 2 su bardağı baldopirinç
· 3- 4 adet çanak enginar
· 2,5 su bardağı sıcak su
· 2- 3 adet taze soğan
· bir tutam dereotu
· 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı (Veya 2 yemek kaşığı tereyağ- 2 yemek kaşığı zeytinyağı)
· Tuz
· karabiber ( Arzuya göre)
· YAPILIŞI:
· Pirinçleri tuzlu sıcak suda 15- 20 dakika bekletip süzün.
· Bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın,içine birkaç damla limon suyu ve tuz ilave edip enginarları koyun ve yumuşayana kadar haşlayın.
· Haşlanan enginarları arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.
· Yayvan bir tencereye yağı alın ve yağ kızınca pirinçleri ilave edin, tuzu ekleyip kavurun.
· İnce kıyım doğranmış taze soğanları da ilave edip 1-2 dakika birlikte kavurun.
· Doğranmış enginar ve sıcak suyu pirinçlerin üzerine ilave edip önce harlı ateşte bir kaç dakika pişirin ve altını kısın.
· Demlenme aşamasında tencere kapağının altına temiz bir bez veya havlu kağıt koyun.
· Demlenen pilavın içine ince kıyım doğranmış dereotunu ilave edip karıştırın.
· Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk " ENGİNARLI PİLAV"