TEREYAĞLI POĞAÇA
Sevgili Sevda Ceren'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz....Ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· 1 adet yumurta ( Beyazı hamur sarısı üzerine)
· 1 su bardağı ılık dan sıcak süt
· yarım bardak su
· 3 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ
· 1 paket kuru maya
· 1 tatlı kaşığı Tuz
· 2 yemek kaşığı şeker
· Aldığı kadar un (Uumuşak bir hamur olacak)
· İç malzeme:
· Arzu ettiğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
· YAPILIŞI:
· Tüm malzemeleri bir kaba koyun güzel yumuşak bir hamur yogurun.
· Streç film ile güzelce ağzını kapatın ve yaklaşık bir saat kadar hamur 2 katına çıkana kadar mayalandırın.
· İç malzemeyi hazırlayın.
· Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bir çay tabağı büyüklüğünde elinizin içinde açıp içine peynir koyarak hamura istediğiniz şeklini verin ve kapatın.
· Yağlanmış fırın tepsisine aralıkalrla dizin.
· Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
· Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişirin.
· AFİYET OLSUN
0 Komentar untuk "TEREYAĞLI POĞAÇA"